Letselschade door een auto ongeluk? Wij claimen uw letselschade.

Wij helpen u kosteloos bij een auto ongeluk, de tegenpartij betaalt alle kosten bij aansprakelijkheid

Letselschade advocaten met meer dan 40 jaar ervaring

Betrokken & zeer persoonlijke hulp

U wordt altijd bijgestaan door een ervaren letselschade advocaat voor het maximale resultaat

Letselschade test

Wilt u de weten of u recht heeft op een vergoeding en de hoogte hiervan. Vul de test in! Dit duurt niet langer dan 1 minuut.

Letselschade na een auto ongeluk, wat te doen?

Bedrijfsongeval letselschade delft

Bij een auto ongeluk waarbij letsel is opgelopen, is het cruciaal om de juiste stappen te volgen. Het invullen van een schadeformulier, het fotograferen van de situatie en het noteren van contactgegevens van getuigen zijn enkele van deze stappen. Bij zwaardere ongevallen zal de politie betrokken zijn, en het is raadzaam om medische hulp te zoeken om een medisch dossier op te bouwen. 

Stappen na een auto ongeluk:

  • Vul het schadeformulier in.
  • Documenteer de schade en eventueel letsel.
  • Noteer contactgegevens van getuigen.
  • Zoek medische hulp indien nodig.

Ontmoet onze letselschade experts

Bent u slachtoffer geworden van een auto ongeval en heeft u te maken met letselschade? Bij Letselschade Lawyers staan ervaren letselschade advocaten voor u klaar om u te ondersteunen bij het claimen van uw schadevergoeding. 

mr. Martijn Hoekman

Letselschade advocaat

mr. Jeremy Rens

Letselschade advocaat

mr. Edwin Breetveld

Letselschade advocaat

Met onze expertise, benadering en het feit dat u altijd wordt bijgestaan door een ervaren advocaat, streven wij ernaar om u de hoogst mogelijke vergoeding te laten ontvangen en recht te doen aan uw situatie na het ongeval. Wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding en hoe hoog deze vergoeding kan zijn? Maak gebruik van onze gratis check.

Veelgestelde vragen over letselschade

Hoe kan een letselschade advocaat kosteloos werken?

Antwoord: Onze dienstverlening is voor slachtoffers van letselschade volledig kosteloos. De kosten voor juridische bijstand worden verhaald op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele kosten; deze worden gedekt door de partij die verantwoordelijk is voor uw letselschade.

Welke schadeposten worden vergoed bij letselschade?

Antwoord: Bij letselschade kunnen diverse schadeposten worden vergoed. Denk hierbij aan medische kosten, inkomensverlies, kosten voor huishoudelijke hulp, reiskosten, smartengeld (voor immateriële schade zoals pijn en leed) en eventuele aanpassingen in huis. De exacte schadeposten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de aard van het letsel.

Wat als ik gedeeltelijk zelf schuld heb aan het ongeval?

Antwoord: Ook als u gedeeltelijk zelf schuld heeft aan het ongeval, kunt u nog steeds recht hebben op een vergoeding. In Nederland wordt bij gedeelde aansprakelijkheid de schadevergoeding vaak naar rato verdeeld. Bijvoorbeeld: als wordt bepaald dat u 30% schuld heeft en de andere partij 70%, dan krijgt u 70% van uw totale schade vergoed.

Adres & contact hoofdvestiging in Den Haag

Letselschade Lawyers
Onderdeel van Beelaard Breetveld Advocaten
Johan van Oldenbarneveltlaan 87
2582 NK Den Haag
Routelink: Google Maps

Telefoon: 070-3631961
E-mail: info@letselschadelawyers.nl

Hoogte vergoeding letselschade bij een auto ongeluk

Letselschade door een auto ongeluk kan een ingrijpende gebeurtenis zijn in iemands leven. Naast de fysieke en emotionele impact, kunnen er ook financiële gevolgen zijn. In veel gevallen heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding. In dit gedeelte gaan we dieper in op de hoogte van schadevergoedingen bij letselschade door een auto ongeluk. Wilt u zelf weten of u recht heeft op letselschade en de hoogte hiervan? Doe de gratis check.

1. Soorten schade
Bij letselschade door een auto ongeluk kunnen we onderscheid maken tussen materiële en immateriële schade:

  • Materiële schade: Dit zijn de directe kosten die het slachtoffer maakt of zal maken als gevolg van het ongeluk. Denk hierbij aan medische kosten, kosten voor revalidatie, aanpassingen in huis, inkomensverlies en kosten voor vervangend vervoer.
  • Immateriële schade: Dit is de vergoeding voor het leed dat het slachtoffer heeft geleden, ook wel smartengeld genoemd. Het gaat hierbij om de pijn, het verdriet en de verminderde levensvreugde als gevolg van het ongeluk.

2. Bepaling van de hoogte
De hoogte van de schadevergoeding hangt af van verschillende factoren:

  • Ernst van het letsel: Hoe ernstiger het letsel, hoe hoger de schadevergoeding over het algemeen zal zijn. Een whiplash zal bijvoorbeeld een andere vergoeding krijgen dan een dwarslaesie.
  • Leeftijd van het slachtoffer: Jongere slachtoffers kunnen in sommige gevallen recht hebben op een hogere vergoeding, vooral als hun toekomstperspectief drastisch is veranderd door het ongeluk.
  • Inkomensverlies: Als iemand door het ongeluk (tijdelijk) niet meer kan werken, kan de gemiste inkomsten een grote post zijn binnen de schadevergoeding.
  • Bijkomende kosten: Denk hierbij aan kosten voor huishoudelijke hulp, aanpassingen in huis of therapieën die niet door de zorgverzekering worden vergoed. 

3. Smartengeld
De hoogte van het smartengeld is lastiger te bepalen en is zeer individueel. Er wordt gekeken naar de impact van het ongeluk op het leven van het slachtoffer. Hierbij spelen factoren als pijn, duur van het herstel en blijvende beperkingen een rol. Er zijn richtlijnen en uitspraken van eerdere rechtszaken die als leidraad kunnen dienen, maar elk geval is uniek.

4. Conclusie
Het bepalen van de hoogte van een schadevergoeding bij letselschade door een auto ongeluk is een complex proces waarbij veel factoren een rol spelen. Het is belangrijk om u in dergelijke situaties te laten bijstaan door een gespecialiseerde letselschadeadvocaat. Deze kan u helpen om een rechtvaardige vergoeding te krijgen voor het leed dat u is aangedaan.

De kracht van Letselschade Lawyers

Deskundigheid: Bij Letselschade Lawyers staan ervaren letselschade advocaten voor u klaar. Onze advocaten hebben zich volledig toegelegd op letselschadeclaims en dankzij continue bijscholing en jarenlange ervaring zijn ze altijd up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Individuele benadering: Elk letselschadeslachtoffer is uniek, zowel in verhaal als in behoeften. Daarom zetten wij in op een benadering waarbij uw welzijn voorop staat. Onze advocaten luisteren aandachtig, proberen uw situatie volledig te doorgronden en werken samen met u aan een strategie.

Hulp zonder kosten: Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot juridische ondersteuning, ongeacht hun financiële achtergrond. Voor u als slachtoffer zijn onze diensten daarom geheel kosteloos. De rekening gaat naar de verantwoordelijke partij of hun verzekeraar.

Helder en open overleg: Bij Letselschade Lawyers houden we van transparantie. U blijft continu geïnformeerd over de ontwikkelingen in uw zaak en we zorgen ervoor dat alles in heldere taal wordt gecommuniceerd.

Topbeoordelingen van cliënten: De positieve feedback en aanbevelingen van onze cliënten spreken voor zichzelf. Ze zijn het bewijs van onze resultaten en expertise.

Doe hier de letselschade test

En ontdek de hoogste van uw letselschadevergoeding. Invullen duurt max. 1 minuut.

Letselschadetoets

Hidden

Next Steps: Sync an Email Add-On

To get the most out of your form, we suggest that you sync this form with an email add-on. To learn more about your email add-on options, visit the following page (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Important: Delete this tip before you publish the form.
Is er bekend wie de schade heeft veroorzaakt?(Vereist)
Denk aan naam, kenteken, adres, ect.
Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om u te voorzien van een persoonlijk en vrijblijvend advies op basis van alle door u eerder beantwoorde vragen.

Cliënten aan het woord

Goed advies, mensgerichte begeleiding

“Tijdens de hele afhandeling van mijn letselschade heb ik behalve goed advies ook veel gehad aan de empathische manier waarop er met mij omgegaan werd Uiteindelijk was de financiële afhandeling meer dan ik verwacht had maar heb ik het ongeval kunnen verwerken doordat er altijd gevraagd werd hoe het met mij ging en ik me gehoord voelde.”

Caroline, Delft

Gevoel er niet alleen voor te staan

“De persoonlijke benadering van Letselschade Lawyers maakte echt het verschil voor mij. Ze namen de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en gaven me het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. Dankzij hun inzet heb ik een rechtvaardige vergoeding gekregen. Ik kan ze niet genoeg bedanken! Top advocaten in Delf e.o.”

Frans, Delft

Hogere schadevergoeding dan verwacht

“Na een aanrijding heb ik zenuwschade opgelopen en kan ik mijn werk niet goed meer uitoefenen. Dankzij de enorme inzet van de advocaat heb ik nu een passende schadevergoeding. Deze was zelfs hoger dan verwacht. Zeer tevreden”

Mustafa, Den Haag

Wilt u weten welke vergoeding wij voor u kunnen claimen? Leg uw zaak gratis voor.

Meld hier gratis uw schade

Na het invullen zal uw melding worden beoordeeld door een letselschade advocaat. Vervolgens nemen wij contact met u op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek.

Contact

Neem daarnaast telefonisch of of per e-mail contact met ons op. We komen graag met u in contact om te kijken hoe wij u kunnen helpen.