Letselschade door een medische fout? Wij claimen uw letselschade.

Letselschade advocaten die gespecialiseerd zijn in letselschade door medische fouten

Wij helpen u kosteloos bij letselschade door een medische fout, de tegenpartij betaalt alle kosten bij aansprakelijkheid

Letselschade advocaten met meer dan 40 jaar ervaring

Betrokken & zeer persoonlijke hulp

U wordt altijd bijgestaan door een ervaren letselschade advocaat voor het maximale resultaat

Onze advocaatscore

De beste hulp van onze beste advocaten

Letselschade test medische fout

Wilt u de weten of u recht heeft op een vergoeding en de hoogte hiervan. Vul de test in! Dit duurt niet langer dan 1 minuut.

Letselschade medische fout, wat te doen?

Bedrijfsongeval letselschade delft

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door een medische fout, zit u waarschijnlijk met veel vragen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Wie is er verantwoordelijk? Bij Letselschade Lawyers begrijpen we uw zorgen en zijn we hier om u te helpen.

Ons advies en stappenplan

1. Medisch dossier opvragen: Het is essentieel om uw medisch dossier op te vragen om te beoordelen of uw arts volgens de professionele standaard heeft gehandeld. U kunt dit dossier eenvoudig zelf opvragen bij het betreffende ziekenhuis of de praktijk waar u bent behandeld.

2. Medische beoordeling en kosten: Zodra het dossier beschikbaar is, wordt het voorgelegd aan een medisch adviseur voor een eerste beoordeling van het handelen van de arts. Houd er rekening mee dat het inwinnen van een medisch advies kosten met zich meebrengt, die u in de meeste gevallen zelf moet voorschieten.

3. Aansprakelijk stellen: Als uit het medisch advies blijkt dat de arts mogelijk verwijtbaar heeft gehandeld, stellen we in overleg met u een aansprakelijkstelling op. Deze wordt vervolgens doorgestuurd naar de verzekeraar van de arts voor verdere beoordeling.

4. In kaart brengen schade: Na erkenning van de aansprakelijkheid wordt de schade in kaart gebracht. Dit proces kan enige tijd in beslag nemen en kan aanvullende medische onderzoeken vereisen.

Ontmoet onze letselschade experts

Bent u slachtoffer geworden van letselschade door een medische fout? Bij Letselschade Lawyers staan ervaren letselschade advocaten voor u klaar om u te ondersteunen bij het claimen van uw schadevergoeding. 

mr. Martijn Hoekman

Letselschade advocaat

mr. Jeremy Rens

Letselschade advocaat

mr. Edwin Breetveld

Letselschade advocaat

Met onze expertise, benadering en het feit dat u altijd wordt bijgestaan door een ervaren advocaat, streven wij ernaar om u de hoogst mogelijke vergoeding te laten ontvangen en recht te doen aan uw situatie na een medische fout. Wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding en hoe hoog deze vergoeding kan zijn? Maak gebruik van onze gratis check.

De kracht van Letselschade Lawyers

Deskundigheid: Bij Letselschade Lawyers staan ervaren letselschade advocaten voor u klaar. Onze advocaten hebben zich volledig toegelegd op letselschadeclaims en dankzij continue bijscholing en jarenlange ervaring zijn ze altijd up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Individuele benadering: Elk letselschadeslachtoffer is uniek, zowel in verhaal als in behoeften. Daarom zetten wij in op een benadering waarbij uw welzijn voorop staat. Onze advocaten luisteren aandachtig, proberen uw situatie volledig te doorgronden en werken samen met u aan een strategie.

Hulp zonder kosten: Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot juridische ondersteuning, ongeacht hun financiële achtergrond. Voor u als slachtoffer zijn onze diensten daarom geheel kosteloos. De rekening gaat naar de verantwoordelijke partij of hun verzekeraar.

Helder en open overleg: Bij Letselschade Lawyers houden we van transparantie. U blijft continu geïnformeerd over de ontwikkelingen in uw zaak en we zorgen ervoor dat alles in heldere taal wordt gecommuniceerd.

Topbeoordelingen van cliënten: De positieve feedback en aanbevelingen van onze cliënten spreken voor zichzelf. Ze zijn het bewijs van onze resultaten en expertise.

Checklist voor letselschade door medische fout

  • Is de vermeende fout meer dan vijf jaar geleden gemaakt? Zo ja, dan kan uw claim verjaard zijn.
  • Kunt u duidelijk aangeven wat de arts fout heeft gedaan? Het is essentieel om het verwijt concreet te maken.
  • Een complicatie is niet hetzelfde als een fout. Een complicatie is een ingecalculeerd risico van een behandeling, terwijl een fout verwijtbaar handelen van de arts is.
  • Als u niet bent geïnformeerd over de risico’s van een behandeling, kan er sprake zijn van een schending van het ‘informed consent’.

  Bij Letselschade Lawyers zijn we er om u te begeleiden bij elke stap van het proces. Ons team van ervaren advocaten staat klaar om u te helpen bij het verkrijgen van de compensatie die u verdient. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult.

  Inspanningsverplichting vs resultaatsverplichting bij hulpverleners

   Letselschade door medische fout arts Inspanningsverplichting vs resultaatsverplichting bij Hulpverleners

   Indien u een overeenkomst aangaat met een arts voor een behandeling, is de arts verplicht zich in te spannen om het gewenste resultaat van de behandeling te bereiken. Dit staat bekend als een inspanningsverplichting.

   Echter, een arts heeft niet de verplichting om een specifiek resultaat te garanderen, oftewel een resultaatsverplichting. Dus, hoewel de arts zijn best zal doen, kan hij niet beloven dat een bepaalde uitkomst wordt behaald.

   Wanneer een arts of hulpverlener niet voldoet aan zijn inspanningsverplichting, kan dit worden beschouwd als een medische fout. De beoordeling hiervan is gebaseerd op de professionele standaard die voor de arts geldt.

   Elke hulpverlener, inclusief artsen, moet zich houden aan een bepaalde professionele standaard. Dit betekent dat een arts zorgvuldig en bekwaam moet handelen volgens de normen die voor zijn beroep gelden. Dit is vastgelegd in artikel 7:453 van het Burgerlijk Wetboek.

   Het kan echter voorkomen dat het niet duidelijk is welke specifieke normen of protocollen van toepassing zijn op een medische behandeling. Dit vereist nader onderzoek en bepaling.

   Belangrijk is dat een arts altijd duidelijk moet informeren over mogelijke risico’s en complicaties van een behandeling, ook wel bekend als ‘informed consent’, voordat de behandeling begint. Als een arts nalaat dit te doen en een niet-gemeld risico doet zich voor, kan hij daarvoor aansprakelijk worden gesteld.

   Hoogte vergoeding letselschade bij medische fout

   De hoogte van de vergoeding bij letselschade door een medische fout kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst wordt gekeken naar de ernst van het letsel en de impact ervan op het dagelijks leven van het slachtoffer. Dit kan zowel fysieke als emotionele schade omvatten.

   Daarnaast worden ook de financiële gevolgen in overweging genomen. Denk hierbij aan gemiste inkomsten door arbeidsongeschiktheid, medische kosten die niet door de zorgverzekering worden gedekt, en eventuele aanpassingen in huis die nodig zijn vanwege het letsel. Ook kosten voor revalidatie, therapie en eventuele toekomstige medische behandelingen kunnen worden meegenomen in de berekening.

   Het is ook belangrijk om te vermelden dat de hoogte van de vergoeding niet alleen afhangt van de daadwerkelijke schade, maar ook van de mate van aansprakelijkheid. Als bijvoorbeeld wordt vastgesteld dat het slachtoffer zelf ook een deel van de verantwoordelijkheid draagt, kan dit de uiteindelijke vergoeding beïnvloeden.

   Het vaststellen van de exacte hoogte van de vergoeding kan een complex proces zijn, waarbij vaak medische, juridische en financiële experts betrokken zijn. Het is daarom raadzaam om bij letselschade door een medische fout juridische bijstand te zoeken. Een gespecialiseerde letselschadeadvocaat kan u begeleiden in dit proces en ervoor zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.

   Veelgestelde vragen over letselschade

   Hoe kan een letselschade advocaat kosteloos werken?

   Antwoord: Onze dienstverlening is voor slachtoffers van letselschade volledig kosteloos. De kosten voor juridische bijstand worden verhaald op de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele kosten; deze worden gedekt door de partij die verantwoordelijk is voor uw letselschade.

   Welke schadeposten worden vergoed bij letselschade?

   Antwoord: Bij letselschade kunnen diverse schadeposten worden vergoed. Denk hierbij aan medische kosten, inkomensverlies, kosten voor huishoudelijke hulp, reiskosten, smartengeld (voor immateriële schade zoals pijn en leed) en eventuele aanpassingen in huis. De exacte schadeposten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de aard van het letsel.

   Wat als ik gedeeltelijk zelf schuld heb aan het ongeval?

   Antwoord: Ook als u gedeeltelijk zelf schuld heeft aan het ongeval, kunt u nog steeds recht hebben op een vergoeding. In Nederland wordt bij gedeelde aansprakelijkheid de schadevergoeding vaak naar rato verdeeld. Bijvoorbeeld: als wordt bepaald dat u 30% schuld heeft en de andere partij 70%, dan krijgt u 70% van uw totale schade vergoed.

   Adres & contact hoofdvestiging in Den Haag

   Letselschade Lawyers
   Onderdeel van Beelaard Breetveld Advocaten
   Johan van Oldenbarneveltlaan 87
   2582 NK Den Haag
   Routelink: Google Maps

   Telefoon: 070-3631961
   E-mail: info@letselschadelawyers.nl

   Doe hier de letselschade test

   En ontdek de hoogste van uw letselschadevergoeding. Invullen duurt max. 1 minuut.

   Letselschadetoets

   Hidden

   Next Steps: Sync an Email Add-On

   To get the most out of your form, we suggest that you sync this form with an email add-on. To learn more about your email add-on options, visit the following page (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Important: Delete this tip before you publish the form.
   Is er bekend wie de schade heeft veroorzaakt?(Vereist)
   Denk aan naam, kenteken, adres, ect.
   Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt om u te voorzien van een persoonlijk en vrijblijvend advies op basis van alle door u eerder beantwoorde vragen.

   Cliënten aan het woord

   Onze advocaatscore

   De beste hulp van onze beste advocaten

   Goed advies, mensgerichte begeleiding

   “Tijdens de hele afhandeling van mijn letselschade heb ik behalve goed advies ook veel gehad aan de empathische manier waarop er met mij omgegaan werd Uiteindelijk was de financiële afhandeling meer dan ik verwacht had maar heb ik het ongeval kunnen verwerken doordat er altijd gevraagd werd hoe het met mij ging en ik me gehoord voelde.”

   Caroline, Delft

   Gevoel er niet alleen voor te staan

   “De persoonlijke benadering van Letselschade Lawyers maakte echt het verschil voor mij. Ze namen de tijd om naar mijn verhaal te luisteren en gaven me het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. Dankzij hun inzet heb ik een rechtvaardige vergoeding gekregen. Ik kan ze niet genoeg bedanken! Top advocaten in Delf e.o.”

   Frans, Delft

   Hogere schadevergoeding dan verwacht

   “Na een aanrijding heb ik zenuwschade opgelopen en kan ik mijn werk niet goed meer uitoefenen. Dankzij de enorme inzet van de advocaat heb ik nu een passende schadevergoeding. Deze was zelfs hoger dan verwacht. Zeer tevreden”

   Mustafa, Den Haag

   Wilt u weten welke vergoeding wij voor u kunnen claimen? Leg uw zaak gratis voor.

   Meld hier gratis uw schade

   Na het invullen zal uw melding worden beoordeeld door een letselschade advocaat. Vervolgens nemen wij contact met u op voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek.

   Contact

   Neem daarnaast telefonisch of of per e-mail contact met ons op. We komen graag met u in contact om te kijken hoe wij u kunnen helpen.